Πληθαίνουν τα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μετά την κόντρα Δημήτρη Καμμένου με την Ελένη Αυλωνίτου, έρχεται η σειρά του Κωνσταντίνου Κατσίκη να προκαλέσει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του στην Ολομέλεια για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως η διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μια ημέρα μετά την ομιλία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αφού πρώτα το άρθρο πέρασε. 
«Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη. Εξαρτάται όμως και το που κατευθύνεται. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι.  Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;» ήταν το σημείο της ομιλίας του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που προκάλεσε τις αντιδράσεις.
Γι αυτό ακριβώς το απόσπασμα 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «για τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του».
Η επιστολή των βουλευτών έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία -δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους- οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε -κατ' εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού- την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Οι αιτούντες βουλευτές
Αναγνωστοπούλου Σία
Δρίτσας Θοδωρής
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Κυρίτσης Γιώργος
Λάππας Σπύρος
Μαντάς Χρήστος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μορφίδης Κώστας
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παρασκευόπουλος Νίκος
Σταματάκη Ελένη
Ψυχογιός Γιώργος».