Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του #emvoliaZOUME 2 με ομιλητή τον Εμμανουήλ Ροηλίδη, καθηγητή Παιδιατρικής–Λοιμωξιολογίας Γ' Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αύριο Τετάρτη 9 Μαΐου στα γραφεία του ΙΣΘ -στην οδό ΠλΑριστοτέλους 4 και ώρα 20.30- ο καθηγητής θα μιλήσει για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και την αναγκαιότητα των εμβολίων, ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων ιλαράς, αλλά και τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό από ορισμένους, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την επιστημονική κοινότητα, της μη αναγκαιότητας των εμβολίων.
 
Στο προεδρείο της εκδήλωσης θα είναι ο Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τόσο σε γιατρούς και επιστήμονες της υγείας, όσο και σε όλους όσοι θέλουν να ενημερωθούν έγκυρα για την πρόληψη και τους εμβολιασμούς.
 
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος "Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και φέτος δεν θα περιοριστεί σε εκδηλώσεις της μιας εβδομάδας. Θα βρίσκεται συνεχώς "επί ποδός" για την ενημέρωση του κοινού και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στη θωράκιση της κοινωνίας τόσο από ιδεοληψίες, όσο και από... μισές αλήθειες". Ο δε γενικός γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας τονίζει ότι "κύριος στόχος της εκδήλωσης, είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως"
 
Σας ευχαριστούμε για την ανάρτηση ή τη δημοσίευση
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε με τον ΙΣΘ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.