Υποχρεωτική είναι από το τέλος Μαρτίου η χρήση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) σε όλους τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών της χώρας, ωστόσο, ελάχιστοι οδηγοί φαίνεται να το γνωρίζουν.
Όπως αποκάλυψε η η κ. Άσπα Πολυμέρη,  Διευθύντρια Χώρας της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Empowering you to the Digital Economy» την Τρίτη, ελάχιστοι χρήστες γνωρίζουν ότι μπορούν να πληρώσουν τα διόδια με κάρτα, τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι σταθμοί στις εθνικές οδούς αλλά και την Αττική Οδό έχουν εγκαταστήσει POS. 
«Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρη, εξηγώντας ότι συνήθως οι σταθμοί δεν φέρουν το ειδικό σήμα της πληρωμής με POS, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να μην γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να… ψάχνουν για ψιλά.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότερες χρεωστικές κάρτες ενσωματώνουν πλέον την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών, δεν χρειάζεται καν pin για να γίνει η συναλλαγή, αφού πρόκειται για ποσά κάτω των 25 ευρώ που είναι το όριο της ανέπαφης συναλλαγής χωρίς προσωπικό κωδικό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.