Ολοκληρώθηκε από τις 10 έως τις 13 Μαΐου ένα τετραήμερο ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά του τόπου, στο πλαίσιο της 1ης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαγκαδά
Φοιτητές, μαθητές και νέοι με καταγωγή από τον Δήμο Λαγκαδά, κάθισαν στα έδρανα της Ολομέλειας και των Επιτροπών του Δήμου και συγκροτώντας δικό τους σώμα, διαβουλεύτηκαν σε ένα ιδεατό περιβάλλον.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, μια ιδέα - πρωτοβουλία φοιτητών του Δήμου που σκοπό είχε να δημιουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο, το οποίο σε επίπεδο διήμερων συνεδριάσεων συζήτησε για καίρια ζητήματα του τόπου ενώ ακολούθησε τις ισχύουσες διαδικασίες του κανονισμού ενός δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, οι νέοι χωρισμένοι σε «φανταστικές» παρατάξεις, κλήθηκαν να αποφασίσουν κι έπειτα να ψηφίσουν για θέματα που άπτονται της επιτακτικής διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Νεαροί δημότες Λαγκαδά έλαβαν θέσεις προέδρων επιτροπών, δημοτικών συμβούλων, αντιπροέδρου και προέδρου ολομέλειας, αντιδημάρχων, δημάρχου, ακόμη και νομικής υπηρεσίας και γραμματέα ολομέλειας. Με νεανική φρεσκάδα και ματιά από αυτούς που κρατούσαν ιδεατά στα χέρια τους το μέλλον του Λαγκαδά, συζητήθηκε η διαχείριση των Λουτρών, η κατάσταση με τα απορριμματοφόρα, η ανάπλαση του αστικού ιστού και η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας Νεολαίας.
Η ιδέα για μια τέτοιου τύπου προσομοίωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα, αρωγή και καθοδήγηση του Δήμου Λαγκαδά. Ο Δήμος, στηρίζοντας την άποψη πως η νεανική φωνή έχει ισχύ και πως πρέπει να υποστηρίζονται οι πρωτοβουλίες της νέας γενιάς, έκανε πράξη την προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου από νέους ανθρώπους.
Τα συμπεράσματα της 1ης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων θα κατατεθούν στον Δήμο Λαγκαδά, ώστε να αξιολογηθούν από την Διοίκηση όλες οι προτάσεις και οι ιδέες των «νέων δημοτικών συμβούλων» για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Ο πρώτος στόχος της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά του τόπου επιτεύχθηκε, αφού όλοι μαζί έκαναν πράξη το σύνθημα «Μπορούμε Μαζί για τον Δήμο Λαγκαδά»! Σκοπός είναι η συγκεκριμένη δράση να καταστεί θεσμός και να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερα νέα παιδιά στην πραγματική αυτοδιοίκηση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.