Αποτέλεσμα εικόνας για dhmow peiraia
Σε απάντηση δημοσιεύματος ιστοσελίδας με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος,  από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για ακόμη μια φορά η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσιάζει αναληθείς ειδήσεις,  χωρίς να μπει στη διαδικασία της διασταύρωσης όπως ορίζει η δεοντολογία, μια πρακτική την οποία προφανώς ακολουθεί για ευνόητους λόγους. Επειδή η παραπληροφόρηση όμως έχει και τα όρια της, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Πειραιά για τα παρακάτω:

1. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Wi Fi for Europe” ανοίγει στις 15/05/2018.
2. Οι 16 δήμοι που αναφέρονται στο άρθρο, είναι απλά όσοι ζήτησαν βοήθεια από την ΠΕΔΑ για την προετοιμασία των σχετικών φακέλων.
3. Ο Δήμος μας δεν χρειάστηκε την προαναφερόμενη βοήθεια από την ΠΕΔΑ, καθώς η Διεύθυνση Πληροφορικής διαθέτει την επάρκεια ώστε να κάνει μόνη της τη σχετική προετοιμασία.
4. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα καταθέσουμε αίτηση ώστε να πάρουμε το σχετικό voucher.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι δεν θα μπορούσε κάποιος Δήμος να μείνει έξω από ένα πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Όσον αφορά την υποτιθέμενη ύπαρξη μελέτης για την εγκατάσταση 20 δήθεν σημείων WiFi από το 2011, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια μελέτη, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το 2011 υπήρξε απλά μια προμήθεια εξοπλισμού, ο οποίος ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την τότε Δημοτική Αρχή, ώστε να αποκτήσουν οι δημότες ασύρματη σύνδεση (έγινε απλή τοποθέτηση ενός δοκιμαστικού σημείου), κάτι το οποίο σίγουρα γνωρίζει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Αφού προχωρήσαμε στον απαραίτητο σχεδιασμό, χρησιμοποιούμε πλέον μέρος αυτού του εξοπλισμού, ώστε πέραν του προαναφερόμενου προγράμματος, να τοποθετηθούν άλλα 10 σημεία WiFi σε όλη την πόλη. Οι ενέργειες ενεργοποίησης συνδέσεων και εγκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.