Με την ιδιαίτερα πετυχημένη  παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη  από τη Θεατρική Ομάδα «12… παρά θέατρο», αποτελούμενη από μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης και παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση  Ζαμάνη, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού  Καλοκαιριού 2018, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στον παλιό  σιδηροδρομικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου.
Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης στον χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στη προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος στον πολιτισμό και στη σημασία του καθώς και  στην αξία της δράσης των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, ενώ συνεχάρη θερμά και όλους τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης.
«Ο Δήμος μας στηρίζει σταθερά τον πολιτισμό και σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του τόπου μας, διοργανώνουμε, και αυτό το καλοκαίρι, σειρά εκδηλώσεων, με σκοπό να προσφέρουμε στους δημότες δωρεάν, ποιοτική ψυχαγωγία. Το φετινό πρόγραμμα διαθέτει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις καλύπτοντας όλο το φάσμα της τέχνης και του πολιτισμού. Επιλέξαμε συμβολικά την έναρξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με την αξιόλογη παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Άνοιξης γιατί οι νέοι πρέπει να είναι σημείο αναφοράς και στον Πολιτισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τη θεατρική παράσταση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, προλόγισε η Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Στασινοπούλου ενώ η υπεύθυνη του έργου κα Γεωργία Καϊμενάκη εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών και του σκηνοθέτη κ. Μιχάλη Τιτόπουλου.
Στην παράσταση που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άνοιξης οι νεαροί πρωταγωνιστές ήταν οι : Γ. Κασιμάτης, Λ. Παναγής, Π. Τεχλεμετζής – Τόλιζας, Θ. Ζαργκλής, Α. Καραμηνά,  Δ. Χατζηκεσογιάν, Α. Λουκά, Ο. Νάτση,Ν. Κόκκαλη, Α Πασχαλίδου, Π. Ντοάς, Β. Κίτσιου, Μ. Γκιντώνη, Δ. Παπαγεωργίου, Ε. Όζερ, Χρ. Καλύβα, Ι.Δ. Αμπαρτζίδου και Ε. Χρονοπούλου. Η θεατρική παράσταση «ανέβηκε»  σε διασκευή και σκηνοθεσία Μ. Τιτόπουλου, σε σκηνικά Ε. Πυρπυλή και Γ. Καϊμενάκη, ενώ  την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού είχε η Δ. Βλαμάκη.
Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 συνεχίστηκαν το Σάββατο 23 Ιουνίου με τον εορτασμό του Κλήδονα στο Κρυονέρι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί δημότες και κάτοικοι, περιελάμβανε δρώμενο αναπαράστασης του εθίμου από παιδική θεατρική ομάδα, φωτιά των μαγιάτικων στεφανιών και πέρασμα πάνω από αυτήν, μικρασιάτικους χορούς από παιδικό τμήμα, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι και χορό με την Ιωάννα Λεγάκη και την ορχήστρα της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κα Καλλιόπη  Ταουξή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσούκας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου κα Ειρήνη Πατέλη,  μέλη του Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.