Αποτέλεσμα εικόνας για μυκονοσ
Το νόμο ενίσχυσης των δημοσίων υπαλλήλων ενεργοποίησε ο δήμος Μυκόνου, ο οποίος θα παράσχει επίδομα για τη διαμονή και τη σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί.
Μάλιστα, είναι ο πρώτος δήμος που ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το ποσό των 350.000 ευρώ έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το οικονομικό έτος 2018 και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους, υποκαθιστώντας κατά αυτόν τον τρόπο το Κεντρικό Κράτος.
Ο Δήμος προχωράει στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση ορισμένων υπαλλήλων και στη χορήγηση επιδόματος στους υπολοίπους.
Η απόφαση αφορά στην αναγκαιότητα παροχής δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.
Με βάση την ανακοίνωση του δήμου, «η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί σήμερα νόμο του Κράτους, ο οποίος προήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου. Ενώ ήδη από το 2015, ο Δήμος Μυκόνου επιδοτεί συστηματικά τους ιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού».
Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, σημείωσε «Για ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω της χρηστής διοίκησης, συνδράμει καθοριστικά και στην επίλυση προβλημάτων που δεν εμπίπτουν στο νομικά κατοχυρωμένο ρόλο και σκοπό της.Η Μύκονος σήμερα δίνει το καλό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, ιδίως στα χρόνια της κρίσης».
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.