Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού του Δάσους Θεοκλήτου που διοργανώθηκε από το Δήμο Βριλησσίων με την ενεργό συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Ο Σ.Π.Α.Π. συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα , η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου. Ήταν εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό και συμμετείχε ενεργά στην αποψίλωση και τον καθαρισμό ξερών χόρτων, ξερών κλαδιών και σκουπιδιών στον περιβάλλοντα χώρο του Πυροφυλακίου, καθώς και στα πρανή σημεία του λόφου του Δάσους Θεοκλήτου.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, , ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης και η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Χρυσοπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος με την ευκαιρία της δράσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και η σημερινή μας συμμετοχή στη διοργάνωση της δράσης του Δήμου Βριλησσίων, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ετήσιων πρωτοβουλιών του Σ.Π.Α.Π. για τη συνδρομή προς τους Δήμους Μέλη, στην προσπάθεια για την προστασία των περιαστικών περιοχών, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης. Παράλληλα ο Σύνδεσμός μας θα ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα Δήμου Μέλους για συμμετοχή και αρωγή σε ανάλογες δράσεις.

Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει με το πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων που διενεργείται σε όλους τους Δήμους Μέλη, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων, όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και για την καταστολή δυσάρεστων φαινομένων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με στόχο τη διατήρηση, αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος των Δήμων του Πεντελικού και της Αττικής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.