Περισσότεροι από χίλιοι επτακόσιοι  δρομείς, Έλληνες και ξένοι από πολλά μέρη του κόσμου, συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα δρόμου 5χλμ. «POSIDONIA RUNNING EVENT»,  τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και τα «Ποσειδώνια», με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2018». 



Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργο Δαβάκη.  

Οι δρομείς έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατευθύνθηκαν προς την Μαρίνα Ζέας και κατέληξαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, σε  δήλωσή του, επεσήμανε τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου  στο δρομικό που γίνεται κάθε δύο χρόνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», που είναι πλέον θεσμός,  θα έχουν μεγάλη επιτυχία και τόνισε ότι «όταν θα συμπίπτουν και με τα «Ποσειδώνια», ο κόσμος και οι εκδηλώσεις θα πολλαπλασιάζονται και θα έχουμε μεγάλη επιτυχία».  




Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων στο δρομικό και σημείωσε ότι η ημέρα ξεκινάει με έναν αγώνα δρόμου, συνεχίζει με κωπηλατικούς αγώνες, παρουσιάσεις, εκθέσεις, ξεναγήσεις και καταλήγει το βράδυ σε μια πολύ όμορφη συναυλία στην Πειραϊκή, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας». «Η πόλη γιορτάζει. Οι «Ημέρες Θάλασσας» κάθε χρόνο γίνονται καλύτερες, μεγαλώνουν», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Αντωνάκου.  Αναφερόμενη στη συνεργασία των φορέων της πόλης, των δημοτών και του Δήμου Πειραιά, υπογράμμισε ότι «όταν συνεργαζόμαστε γίνονται όμορφα πράγματα». Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς  στους πολίτες και τους προέτρεψε να ενημερώνονται από  το site  imeresthalassas.gr, αλλά  και από έντυπο υλικό που είναι τοποθετημένο σε πολλά σημεία της πόλης για τις ημέρες και τις ώρες των εκδηλώσεων.          



Ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια τόνισε μεταξύ άλλων, πως φέτος έχουν διπλασιαστεί οι συμμετοχές. «Έχουμε χίλιους επτακόσιους επιβεβαιωμένους δρομείς σε  μια ωραία εκδήλωση. Ποιος δεν θέλει να τρέξει εδώ»; επεσήμανε ο κ. Βώκος, λέγοντας πως ο αγώνας δρόμου προβάλει τον Πειραιά  και τη ναυτιλία μας. Επίσης, επεσήμανε πως το Δημοτικό Θέατρο και η πόλη του Πειραιά συμβάλλουν στην επιτυχία του αγώνα.  



Στον αγώνα δρόμου έτρεξε και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος σε σύντομη δήλωσή του, τόνισε πως το «POSIDONIA RUNNING EVENT»,  είναι μια ωραία διοργάνωση και πως ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι ωραίο να τρέχεις στον Πειραιά». 

Ο κ. Νίκος Πόλιας, Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, υπογράμμισε τη μεγάλη συμμετοχή που είχε ο αγώνας, κατατάσσοντάς τον  σε ένα  από τα μεγαλύτερα αθλητικά events στην πόλη μας. Αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν., τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος Πειραιά έχει τη διάθεση να βοηθήσει τέτοιες προσπάθειες που φέρνουν τον πολίτη μέσα στην πόλη να την χαρεί, να τρέξει, να αθληθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.