Με έξι θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει για τελευταία φορά για το 2022 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο Market Pass, να επικρίνει την αντιπολίτευση για την απουσία προτάσεων και να διαμηνύει ότι «η δουλειά συνεχίζεται μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές στο τέλος της 4ετιας».


O πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισαγωγή του με ειδική αναφορά στο Market Pass το νέο μέτρο στήριξης των νοικοκυριών που θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο του 2023 εκφράζοντας την ελπίδα ότι το μέτρο αυτό θα υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση «γιατί αποτελεί ένα πρόσθετο στήριγμα μετά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για τους πιο ευάλωτους. Αλλά γιατί είναι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο αφορά και τη μεσαία τάξη, επιστρέφοντας μάλιστα στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών. Από τα διυλιστήρια δηλαδή, στους πολίτες»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε σχόλια «που αλληλοδιαψεύδονται «γιατί δεν μπορεί τα 650 εκατομμύρια να είναι ταυτόχρονα και «ψίχουλα» και «υπερβολικά». Δε γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών. Ούτε να συγκρίνεται, βέβαια, ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις, με τα προεκλογικά «αντίδωρα» άλλων εποχών».

Απευθυνόμενος, δε, στους «αριστερούς του χαβιαριού» που ενοχλήθηκαν είπε ότι «θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική» ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγαν και οι «φιλελεύθεροι πολυτελείας» στους οποίους απάντησε ότι «είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία. Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή».

Όπως τόνισε, δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει διπλή αποστολή «και να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη όπως το ανέδειξε ο Economist και ταυτόχρονα να στηρίζει τους πολίτες γιατί είμαστε μια λαική παράταξη και της δημόσιας και της ατομικής προκοπής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.