• Γιατί τις τελευταίες δεκατρείς (13) ημέρες, αντιμετωπίζουμε αυτήν την κακή κατάσταση, με τα Απορρίμματα στον Δήμο Μαρκοπούλου;

Για να γίνεται η Αποκομιδή των Απορριμμάτων του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη, με τρόπο που να εξυπηρετεί, ώστε να καθαρίζει η πόλη μας, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας χρειάζεται να στέλνει στη Φυλή, καθημερινά, τουλάχιστον 13-14 φορτία, μεγάλων φορτηγών!!
Ο Δήμος έχει φροντίσει κι έχει όλο το απαραίτητο ανθρώπινο Προσωπικό και τα μεταφορικά Μέσα, ώστε να εξυπηρετεί την έκτασή του.
Αυτό συνέβαινε, μέχρι πριν από δεκατρείς (13) ημέρες, όταν ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής έκλεισε, λόγω του γνωστού τεχνικού προβλήματος (ρήγματος).

  • Ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής επανήλθε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα;

Όπως μπορείτε να δείτε στην σημερινή, μεσημεριανή φωτογραφία που έφθασε στον Δήμο Μαρκοπούλου, οι Αρμόδιοι ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!! Ο Χ.Υ.Τ.Α. ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ πλήρως!

Συγκεκριμένα, στον χώρο που νωρίτερα υπήρχε το απαραίτητο διαμορφωμένο Πλάτωμα και εξυπηρετούνταν 20-30 φορτηγά ταυτόχρονα, τώρα μπορεί να «αδειάσουν» μόνο δύο (2) φορτηγά κάθε φορά, με αποτέλεσμα τα Απορριμματοφόρα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και πολλές φορές, να καταφέρνουν να ξεφορτώσουν τα Απορρίμματα, μετά από δεκάωρη αναμονή! Ο ρυθμός εξυπηρέτησης των οχημάτων στον Χ.Υ.Τ.Α., δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί σύντομα!

  • Είναι αυτός ο μοναδικός χώρος Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Αττικής;

Κι όμως, ναι. Οι εργαζόμενοι μάλιστα, πλέον αποκαλούν σκωπτικά τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, ως νέο «Τάφο του Ινδού»! Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εγκατάσταση, τόσο για τους εργαζόμενούς της, όσο και για τους οδηγούς των φορτηγών. Ακόμη και μια έντονη νεροποντή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα υποχώρηση..!

  • Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την σωρεία Απορριμμάτων στους δρόμους;

Οι Αρμόδιοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και της Περιφέρειας Αττικής, που εδώ και τέσσερα (4) χρόνια δεν μπόρεσαν να χωροθετήσουν, τουλάχιστον ένα (1) επιπλέον μέρος για την Υγειονομική Ταφή και την διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής και να βρουν επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

  • Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα δώσει μια έστω προσωρινή λύση, στο πρόβλημα, που δημιούργησε η Περιφέρεια και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.;

Ο Δήμος Μαρκοπούλου με προσωπική ευθύνη και πολλαπλό κόστος που θα βαραίνει την Διοίκηση, προκειμένου προσωρινά, να επανέλθει η ομαλότητα και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, που δημιουργήθηκε, με την αποκλειστική ευθύνη του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και της Περιφέρειας Αττικής, θα προχωρήσει στην προσωρινή εναπόθεση των Απορριμμάτων σε συγκεκριμένο χώρο.

  • Γιατί όμως, ισχυριζονται κάποιοι ότι τα σκουπίδια μαζεύονται στο Μαρκόπουλο, περισσότερο από ό,τι στο Πόρτο Ράφτη και γιατί δεν μαζεύεται η Ανακύκλωση;

Πρώτον, όσοι ισχυρίζονται, ότι δήθεν μαζεύονται τα Απορρίμματα μόνο στο Μαρκόπουλο, κάνουν λάθος. Τις τελευταίες δεκατρείς (13) ημέρες, που βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών, τα Απορρίμματα φροντίζουμε να μαζεύονται ισομερώς από τους κεντρικούς δρόμους του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη και από τα πιο ευπαθή σημεία. Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό οδικό δίκτυο του εντός και εκτός σχεδίου, Πόρτο Ράφτη, φτάνει τα διακόσια είκοσι (220) χιλιόμετρα, την ίδια στιγμή που στο Μαρκόπουλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτείνεται σε πολύ μικρότερο αριθμό χιλιομέτρων.

Δεύτερον, ο λόγος που δεν εξυπηρετείται ούτε η Ανακύκλωση, είναι το γεγονός, ότι τα Υπολείμματα της Ανακύκλωσης, καταλήγουν κι αυτά στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και επομένως, ούτε η Ανακύκλωση μπορεί να απορροφηθεί!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.