Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που διεξήχθη υπό την προεδρία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την προετοιμασία που έχει πραγματοποιηθεί, για την εφετινή αντιπυρική περίοδο συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.


Ειδικότερα στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και κατόπιν εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν ληφθεί από όλους τους φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης:

O Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Συντονιστής επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Ψάλτη, o Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχος, κ. Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κω/νος Μούγιος και ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για το σημαντικό έργο και την προσφορά τους, τόσο στην περσινή αντιπυρική περίοδο, όσο το χειμώνα, ζήτησε να υπάρχει ακόμη  καλύτερη οργάνωση και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και στενή συνεργασία όλων για την πρόληψη και την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αυξημένη επαγρύπνηση για την προστασία του Δάσους Συγγρού.  Αναφερόμενος στην έλλειψη παρουσίας και συμπαράστασης από την Περιφέρεια Αττικής κατά  την περσινή αντιπυρική περίοδο, ζήτησε από την Περιφέρεια να συμβάλει και στον τομέα της πρόληψης και όχι μόνο της καταστολής, ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλής επιφυλακής.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε Βλάσσης Σιώμος, αφού εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Σ.Π.Α.Π. και Δήμου Αμαρουσίου, ενημέρωσε για τις δράσεις χορτοκοπών και αποψιλώσεων στις οποίες έχει προβεί ο Σύνδεσμος από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα τόνισε ότι και φέτος όχημα και πυροφύλακες του Σ.Π.Α.Π. θα περιπολούν πέριξ του Δάσους Συγγρού ή όπου αλλού υποδειχθεί από το Δήμο ότι υπάρχει ανάγκη, σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου.

«Εύχομαι σε όλους μία καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο σε κλίμα συνεργασίας για το καλό του περιβάλλοντος, του δάσους και του Πεντελικού», κατέληξε ο κ. Σιώμος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.