Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο  Δήμος Πειραιά επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό – Βράβευση «Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2018», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018 στην Αυστρία.
Η πρόταση του Δήμου Πειραιά, ήταν μια εκ των δύο  που προκρίθηκαν στον Διαγωνισμό σε εθνικό επίπεδο και αφορά τις πρωτοβουλίες του  Δήμου Πειραιά για τη γαλάζια επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
·         την εκπόνηση Στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη για την περίοδο 2018-2024, 
·         τον διαγωνισμό γαλάζιας καινοτομίας του Δήμου Πειραιά BlueGrowth,
·         τη δημιουργία δικτύου μεταφοράς και εφαρμογής (BLUACT) του διαγωνισμού BlueGrowth από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT,
·         την υλοποίηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προσανατολισμένων στη στήριξη της Γαλάζιας Οικονομίας, μέσω της παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης σε NEETs (NEETs ON BOARD/EaSI )και της ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων των επαγγελματιών της Γαλάζιας Οικονομίας (BLUES/ERASMUS ΚΑ2+), και
·         τη δημιουργία και λειτουργία (εντός του 2019) του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Πειραιά.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως η εκπροσώπηση της χώρας μας από τον Δήμο Πειραιά  για την προώθηση της επιχειρηματικότητας,  είναι μια ακόμα διάκριση του Δήμου Πειραιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. «Αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ο  σχεδιασμός μας κοιτάζει προς τη θάλασσα. Δίνουμε λοιπόν έμφαση στη γαλάζια οικονομία και ενισχύουμε με σταθερά βήματα την επιχειρηματικότητα και τους νέους ανθρώπους για να ασχοληθούν με αυτή. Προσδοκούμε με αυτές τις ενέργειες, ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ως Δήμος, οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που κάνουμε είναι σωστά σχεδιασμένες, υλοποιήσιμες και έχουμε αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.