Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΡΑΜΕΩς
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις αποφάσεις συγκρότησης Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής για την επιλογή των νέων στελεχών της εκπαίδευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το νέο πλαίσιο για την επιλογή ανώτερων στελεχών της εκπαίδευσης επισημάναμε ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης πίσω από αυτό είναι η άλωση της εκπαιδευτικής διοίκησης από κομματικά στελέχη.

Με τις αποφάσεις συγκρότησης των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής, όπως αναρτήθηκαν χθες στη Διαύγεια, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο: τα Περιφερειακά Συμβούλια είναι, όπως αναμενόταν, κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα.

Η κυβέρνηση επέλεξε η πλήρωση των θέσεων ευθύνης να γίνεται με περγαμηνές κομματικής αφοσίωσης και πειθαρχίας και όχι αξιοσύνης. Επέλεξε το δημόσιο σχολείο του 21ου αιώνα να είναι περίκλειστο και φοβικό.

Εμείς, από την άλλη, επιλέγουμε το σχολείο του 21ου αιώνα να διοικείται από άξια στελέχη, τα οποία θα επιλέγονται με εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας. Εμείς επιλέγουμε ένα σχολείο με δυναμικό που θα επιζητά διαρκώς την βελτίωση.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται πως θα καταργήσει, κατά προτεραιότητα, τον νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.”


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.