Αποτέλεσμα εικόνας για ντιμιτροφ
Στην ίδια προκλητική γραμμή όπως ο Ζραν Ζάεφ κινείται και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά την πρόσκληση για ένταξή της στο ΝΑΤΟ είπε «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».
Υπενθυμίζεται ότι και ο Ζόραν Ζάεφ από τη στιγμή που η ΠΓΔΜ πήρε την πολυπόθητη πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία, δεν σταμάτησε να μιλά για τη «Μακεδονία», για τον «μακεδονικό λαό» και όχι για «Βόρεια Μακεδονία». 
Ετσι και ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans είπε «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη Μακεδονική γλώσσα». Παράλληλα πρόσθεσε «έχουμε ένα δημοψήφισμα να κερδίσουμε, μετά να κάνουμε τη συνταγματική αλλαγή και ακολούθως να εγκριθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Πιστεύω ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είμαστε και επίσημα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».
«Θα είμαι πολύ ανοιχτός, πιστεύω ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη συμφωνία γιατί καλύπτει το πιο ευαίσθητο σημείο, το οποίο αφορά στο ποιοι είμαστε και τι γλώσσα μιλάμε. Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα. Καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά και το τι εννοούμε όταν λέμε Μακεδόνας στην Μακεδονία και τι εννοούν στην Ελλάδα όταν λένε Μακεδονία και Μακεδόνες. Με πολλούς τρόπους είναι ένα τέλος εποχής για τους Μακεδόνες, γεμάτο προκλήσεις και ερωτήματα», ήταν η απάντησή του.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε προαπαιτούμενο κλειδί για την Αθήνα το erga omnes. «Δεν ήταν εύκολο για αυτούς» είπε αλλά αυτό που τόνισε στη συνέχεια προκαλεί αίσθηση. «Αυτοί (η Ελλάδα) έκαναν λιγότερα, φυσικά, δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα από την πλευρά τους. Εμείς κάναμε περισσότερα, αλλά κερδίζουμε και περισσότερα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.