Ο πρωθυπουργός το είχε πει στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. «Τώρα είναι ώρα μάχης». Είχε αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει σε «λογική αποκεφαλισμών». 
Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας, είχε αναφέρει ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να αρνείται. Η ώρα της μάχης όμως πέρασε. Ο πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος Τόσκας, επανήλθε στο ζήτημα της παραίτησής του και αυτή την φορά, ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή, ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία. 
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, επόμενη παραίτηση σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές αναμένεται να είναι εκείνη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. 
To tweet του Αλέξη Τσίπρα
Η ανακοίνωση του Μαξίμου 
Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.
Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.
Η δήλωση του κ. Τόσκα 
«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου  ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Τόσκας.
«Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.
Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.