H παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα αντικαταστήσει τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποτελεί - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - την τελευταία πράξη πριν από τον ανασχηματισμό, προκειμένου να ανακτήσει η κυβέρνηση το χαμένο έδαφος στην επικοινωνιακή διαχείριση μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση προκήρυξη εκλογών, υποστηρίζοντας ότι οι κάλπες δεν μπορούν να στηθούν πάνω στα αποκαΐδια.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο γνωστό κυβερνητικό αφήγημα για τη μάχη κατά των αυθαιρέτων και την ανάδειξη της αυθαίρετης δόμησης ως μίας από τις βασικές αιτίες της καταστροφής, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι βρέθηκαν στο μέτωπο της φονικής πυρκαγιάς.
Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία, η αντικατάσταση της ΓΓΠΠ από Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών συνοδεύεται από την εξαγγελία για υπερκομματικό πρόσωπο που θα διοριστεί με την έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ως επικεφαλής της, ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων της φονικής πυρκαγιάς υπό την καθοδήγηση του ειδικευμένου Γερμανού καθηγητή, Γιόχαν Γκέοργκ Γκολντάμερ.
Κι ενώ ο πρωθυπουργός προχωρούσε σ' αυτές τις εξαγγελίες, ένα ακόμη επικοινωνιακό αυτογκόλ έπληξε την εικόνα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Η υβριστική αναφορά της Ελένης Αυλωνίτου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό πάνελ προκάλεσε πολιτική θύελλα. Μάλιστα, η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν ακαριαία, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου να την αποδοκιμάζει και να αποκαλεί χωρίς περιστροφές ως «προσβλητική» την αναφορά της στον πρόεδρο της ΝΔ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Αυλωνίτου - η οποία πριν από μερικά 24ωρα είχε πει ότι οι άνθρωποι κάηκαν στη θάλασσα διότι «δεν ήταν εκπαιδευμένοι» - δέχθηκε αυστηρές συστάσεις ακόμη και από το περιβάλλον του Μαξίμου, καθώς η έκφραση που χρησιμοποίησε προκάλεσε πράγματι ενόχληση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή: reader

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.