Πάτρα: Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. «καρφώθηκε» σε μάντρα
Και τι δεν είχε κάνει τους τελευταίους μήνες ένας 31χρονος ημεδαπός που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ασπροπύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αναβύσσου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και τιμαλφή. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 34 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής (Ανάβυσσο, Κορωπί, Καλύβια-Λαγονήσι και Λαύριο).
Ο χρόνος για τη σύλληψη του άρχισε να μετρά αντίστροφα όταν στις 22 Ιουλίου εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Ο 31χρονος όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με σκοπό να τους παρασύρει και στη συνέχεια διέφυγε. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κλοπής, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ραφήνας, κατά την προανάκριση, βρήκαν ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με ποινή φυλάκισης 15 μηνών.
Τέλος, την περασμένη Δευτέρα 6 Αυγούστου, εντοπίστηκε στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που συνέδραμαν στις έρευνες, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών πράξεων.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.