Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν

Να μην ανησυχούν κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ, παρά το γεγονός ότι η λίρα βρίσκεται στα Τάρταρα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ερντογάν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. «Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία», είπε.
«Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν το σκληρό νόμισμα και τον χρυσό σε λίρες ώστε να ενισχύσουν την τουρκική λίρα που καταρρέει.
Η λίρα τις τελευταίες εβδομάδες κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ.
Οι σχέσεις των δύο συμμαχικών χωρών στο ΝΑΤΟ περνούν κρίση με αφορμή την κράτηση στην Τουρκία του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον με κατηγορίες για τρομοκρατία, γεγονός που οδήγησε μάλιστα στην επιβολή κυρώσεων από την αμερικανική πλευρά εις βάρος δύο εκ των υπουργών του Ερντογάν.
Νωρίς σήμερα Παρασκευή η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη του 10%, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να πέφτει στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915 λιρών μετά την επιστροφή μιας τουρκικής αντιπροσωπείας από συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον χθες Πέμπτη χωρίς να προκύψει κάποια λύση για τη συνεχιζόμενη κρίση.
Σύροι αντάρτες ονόμασαν πλατεία της Αφρίν «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»
Μια πλατεία και μια λεωφόρος στην Αφρίν της Συρίας μετονομάζονται σε «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».
Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις σε συνεργασίες με Σύρους αντάρτες έχουν καταλάβει την Αφρίν, που ήταν προπύργιο Κούρδων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.