Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνονται από το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα ενώ στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Τρία είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς σύμφωνα με τον δήμαρχο Εύβοιας, Γιώργο Ψαθά ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. 
Το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ Ψαθάς είπε: «Η φωτιά εκδηλώθηκε στις τρεις το μεσημέρι σε ένα σημείο περίεργο πλησίον του δρόμου, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα, αυτό μας προβληματίζει».
Ο οικισμός εκκενώθηκε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της πυρκαγιάς, γύρω στις 3 το μεσημέρι, ενώ απομακρύνθηκαν και οι κάτοικοι του χωριού Σταυρός, για το οποίο υπήρχε, επίσης, εντολή εκκένωσης. 
Στην περιοχή επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροπλάνα, 5 ελικόπτερα, 2 PZL, 18 βυτιοφόρα, 11 μηχανήματα, ενώ στις προσπάθειες συμμετέχουν και 43 άτομα από τον ελληνικό στρατό. 


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συγκεκριμένη απόφαση του σημειώνοντας: «Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής».
Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού για τη φωτιά στην Εύβοια
Σε συνεχή επαφή τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Διακοπή κυκλοφορίας

Την Κυριακή έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης,από το Κοντοδεσπότι όπου μετέβη εσπευσμένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το χωριό είναι περικυκλωμένο από τις φλόγες και ότι οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όπως πρόσθεσε, έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, με προσωπικό, υδροφόρες κ.λπ.  
Ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ήταν ορατός και στην Αττική:



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.