Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Νικολιδάκης
  
Η κ.Μαρίνα Πατούλη μας έχει συνηθίσει στην παραγωγή δελτίων τύπου είτε αυτοπροβολής, είτε με ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Δημοτικής Αρχής. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο... ."Λυκόβρυση - Πεύκη: Ανοχύρωτες πόλεις στο έλεος των ισχυρών ανέμων και ανύπαρκτης διοίκησης" αποφαίνεται.... Δηλαδή θα είχε βάλει ανεμοφράκτες γύρω-γύρω από το Δήμο μας να μην περνάνε οι άνεμοι ;;;
Εκεί όμως που περισσεύει η άγνοια και ο λαϊκισμός είναι όταν αναφέρεται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
http://www.thessi.gr/wp-content/uploads/nikolidakis_06052016.jpg
  Αν η Κα  Πατούλη είχε ασχοληθεί με τα προβλήματα και τη λειτουργία του Δήμου, όσο ασχολείται με την προσωπική της προβολή και την κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι:
  • Ο  Δήμος  διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας που εκπονήθηκε το 2012, με τη συμμετοχή του συνδημότη μας Πτεράρχου εν αποστρατεία Κου Στέλιου Πετρουλάκη, που αναμφισβήτητα είναι από τους πλέον ειδικούς σε θέματα πολιτικής   προστασίας που διαθέτει η χώρα μας.
  • Το σχέδιο πολιτικής προστασίας  έχει εγκριθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι επικαιροποιημένο.
  • Υπάρχει 24ωρη φύλαξη των δασών με υπαλλήλους, που έχουν προσληφθεί για αυτό το σκοπό, που πραγματοποιείται με πεζές περιπολίες και με περιπολία ειδικά διαμορφωμένου οχήματος με πυροσβεστικό εξοπλισμό άμεσης επέμβασης.
  • Τα δύο υδροφόρα οχήματα πυρόσβεσης είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, δίπλα στα δάση της πόλης μας που έχουν έγκαιρα  καθαριστεί και αποψιλωθεί για τη θερινή περίοδο.
  • Υπάρχει δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών και μεγάλη δεξαμενή γεμάτη με νερό στις δασικές εκτάσεις.
  • Στους κατοίκους που διαμένουν στα δάση έχουν διανεμηθεί, με επιστολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου, οι οδηγίες  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές.
  • Οι αποψιλώσεις των ιδιωτικών οικοπέδων συνεχίζονται από τον Δήμο αν και είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών, όπως θα όφειλε να γνωρίζει η κ.Πατούλη.
  • Παρά το ότι ο όγκος που εναποθέτουν οι κάτοικοι στους κοινόχρηστους χώρους από κλαδέματα και χόρτα έχει υπερδιπλασιαστεί, ο Δήμος έχει ανταποκριθεί στην αποκομιδή τους, εξαντλώντας τα όρια του έμψυχου δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει.
  • Το  σχέδιο πολιτικής προστασίας για τις πυρκαγιές , για ευνόητους λόγους, δεν δίνεται στη δημοσιότητα. Αν όμως η Κα Πατούλη ήθελε να ενημερωθεί, θα μπορούσε απλά να είχε απευθυνθεί στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας του Δήμου. Αντί αυτού επέλεξε , μετά τη πρόσφατη τραγωδία, να εκδώσει δελτίο τύπου για να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της Δημοτικής Αρχής.
  • Με δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ζητήθηκε από τους κατοίκους να ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα εθελοντών, προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα περιφρούρησης των δασών μας. Ούτε ένας όμως από το περιβάλλον της Κας Πατούλη, που κόπτεται για την προστασία των δασών, δήλωσε συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. Όπως φαίνεται προέχει η προσωπική της πολιτική προβολή και η κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής.

   Η Δημοτική Αρχή μεθοδικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές φανφάρες για ψηφοθηρία, έχει πράξει αυτό που πρέπει και που της αναλογεί για την πολιτική προστασία του Δήμου μας και την ασφάλεια των δημοτών μας.


         
                                     Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

                              
                                           Κωνσταντίνος Νικολιδάκης 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.