Στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που διεξήχθη υπό την προεδρία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με θέμα τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα και την πορεία του αντιπυρικού σχεδιασμού στο Δήμο, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης:

Oι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης και Ευάγγελος Κάββαλος, ο Συντονιστής επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Ψάλτη και Γεώργιος Ζήκος, o Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχος, Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, ο Αστυνόμος Β’ από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου Δημήτρης Γκάγκαρης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αναστάσιος Χαχλάκης, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κωνσταντίνος Μούγιος, οι εκπρόσωποι του ΙΓΕ Μαρία Βελέντζα και Μιχάλης Γιακουμής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Γεώργιος Διδασκάλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα,  τον Σ.Π.Α.Π. τους εθελοντές και εργαζομένους του Δήμου για τη μεγάλη συμβολή τους στην αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ αναφερόμενος στα θλιβερά γεγονότα της Βορειοανατολικής Αττικής σημείωσε ότι «χρειάζεται επανεκκίνηση σε αυτό το κράτος, αλλά και ένας ουσιαστικός σχεδιασμός».

Αναφορικά με τη φύλαξη του Δάσους Συγγρού, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσσης Σιώμος αποφάσισαν από κοινού, ο ΣΠΑΠ να διαθέσει ένα επιπλέον πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να περιπολεί κατά τις νυχτερινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλλα για την πληρέστερη φύλαξη της περιοχής.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε Βλάσσης Σιώμος, αφού εξέφρασε τη λύπη του για τα όσα τραγικά επέφερε η πυρκαγιά στην Αττική, καθώς και τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, επανήλθε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη για μία συνολική αναμόρφωση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, ώστε να εξυπηρετούν τα νέα δεδομένα τόσο από πλευράς καιρικών συνθηκών και κλιματικής αλλαγής, όσο και από πλευράς τεχνολογικής εξέλιξης.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων Μελών του όταν και όποτε παραστεί ανάγκη και σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε δίπλα στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.