Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΔ για Μάτι: Αθέμιτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η εντολή Δημητρίου
Για αθέμιτη παρέμβαση στη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την εντολή της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να διακοπεί η δικαστική έρευνα ώστε να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου που θα πάρει αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί.
Η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζει ακέραιη την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στην Ξένη Δημητρίου, ενώ τονίζει ότι συνιστά «αθέμιτη παρέμβαση στην αναξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης.
Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ακόμα: «Είναι δε, πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου.
Όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους.
Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.