Επεισόδια σε Πειραιά, Πάτρα και Θεσσαλονίκη στα συλλαλητήρια για τον Π.Φύσσα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κεντρικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αλλά και σε εκείνο της Πάτρας.
Οι συγκεντρωμένοι που ξεκίνησαν από το Κερατσίνι, έφτασαν μέχρι και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά. Εκεί μικρή ομάδα αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και ξεκίνησε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ήταν πολυάριθμες.
Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και ο συγκεντρωμένος κόσμος «διαλύθηκε» σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η ομάδα που συνέχιζε τον «κλεφτοπόλεμο» έστησε και οδοφράγματα με κάδους στους δρόμους.
Από το άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησαν τα επίσης σύντομα σε διάρκεια και περιορισμένης έντασης, επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη. Νεαροί πέταξαν διάφορα αντικείμενα αλλά και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρατεταγμένες μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα. Mία ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
Στην συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με την ρίψη χημικών.
Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.