«Ζεσταίνει» τον εκλογικό μηχανισμό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προγραμματικός «πυρετός» στην Πολιτική Γραμματεία
Η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης της ΠΓ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αφορούσε την ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ , καθώς αποτιμήθηκε αρνητικά το σχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. 
Οι ίδιες πηγές θεώρησαν θετικό το γεγονός ότι πλέον τα δυο κόμματα μπαίνουν σε μια προγραμματική αντιπαράθεση και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επί των διαφορετικών σχεδίων τους.
Επιπλέον την Π.Γ. απασχόλησε η συνολική πορεία και ο σχεδιασμός εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αμέσως μετά και την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ( πιθανότατα θα διεξαχθεί 5-6 Οκτωβρίου).
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων. Για τις ευρωεκλογές, με αφορμή την επικείμενη εκτενή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ρόλο σε ευρύτερες συγκλίσεις, μεταξύ Πρασίνων , Οικολόγων αλλά και ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.