«Κόλαση» χαρακτήρισε το  Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο της Μόριας, η Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στη Μυτιλήνη και τον καταυλισμό.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «μετέτρεψε την προσφυγική κρίση σε ανθρωπιστική» και ότι «θυσιάζει τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες».
Τέλος ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ, σχολιάζοντας την τελευταία Σύνοδο για το μεταναστευτικό έριξε τα βέλη της τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ: «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους. Ούτε λέξη. Χορτάσαμε γενικότητες».
Αναλυτικά όσα δήλωσε η Φώφη Γεννηματά
«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση, κι ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση και την έκανε ανθρωπιστική. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί, οι κάτοικοι υποφέρουν, κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά, ανήλικα στα κέντρα υποδοχής παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιβάλλεται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους χθες. Ούτε λέξη. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι σύνορο και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι μια τρίτη χώρα».
Συνάντηση με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και τον δήμαρχο Λέσβο
Συνάντηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό είχε το μεσημέρι της Παρασκευής η Φώφη Γεννηματά
Με την περιφερειάρχη συζητήθηκαν κυρίως προβλήματα που προκύπτουν στα νησιά από τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.
O κ. Γαληνός κατά τη συνάντησή του με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «είναι ανάγκη η άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού». «Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα μείζον πρόβλημα, που απαιτεί αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο βάρος για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Πρέπει να δοθεί άμεσα βιώσιμη λύση» πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι συμφωνεί με τις θέσεις του δημάρχου όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου και όλων των νησιών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.