Παύση... εχθροπραξιών τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο αποφάσισαν στη μεταξύ τους συνάντηση Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, σχετικά με την διαφωνία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών που απειλεί να διαλύσει την κυβέρνηση πριν της... ώρας της.
Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση που ακολούθησε την μεταξύ τους συνάντηση, οι δυο άνδρες «συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό (σ.σ. το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών) τον ερχόμενο Μάρτιο.
Το ραντεβού που όρισαν Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τον Μάρτιο, αφήνει βέβαια ελάχιστες πιθανότητες για την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της και να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 όπως πολλάκις έχει διαβεβαιώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε η μεταξύ τους συνάντηση, όποτε και αν γίνει επί της ουσίας, είναι καταδικασμένη να καταλήξει σε διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο να έχει προεξοφλήσει και τη στάση του σε μια τέτοια περίπτωση.
Οι επικεφαλής των κυβερνητικών εταίρων πάντως, στη μεταξύ τους συνάντηση συμφώνησαν πως αυτό «που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.