Ειδική οδηγία προς τους Τούρκους αλιείς εξέδωσε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας συστήνοντάς τους να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, το σχετικό έγγραφο έχει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου και απευθύνονται προς τις νομαρχίες Αδριανούπολης, Δαρδανελίων Αϊδινίου και Σμύρνης και αναφέρει ότι αυτή η σύσταση γίνεται για τη «αποτροπή πρόκληση βλάβης στα έννομα και πολιτικά συμφέροντα της χώρας μας».
Όπως σημειώνεται, η οδηγία δίνεται επειδή συνέβη ένα περιστατικό ανοιχτά της Σάμου, στις 22 Αυγούστου, όταν σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet «Τούρκοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή επειδή άπλωσαν τα δίχτυα τους».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι τον Αύγουστο υπήρξαν καταγγελίες από Έλληνες αλιείς για πυροβολισμούς από Τούρκους συναδέλφους τους κοντά στη Λέρο.
Σύμφωνα με τους Έλληνες αλιείς, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.
«Ακούσαμε έξι πυροβολισμούς, ο δεύτερος και τρίτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγητικό ούτε περίστροφο» ανέφερε ένας από τους Έλληνες ψαράδες οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.