«Ηγετική εμφάνιση» πραγματοποίησε ο αρχηγός του κόμματος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπινστην τελευταία ημέρα του συνεδρίου του κόμματος του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να στηρίξει το σχέδιο «Τσέκερς» της Τερέζα Μέι, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό».
Επιπλέον, για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστήριξει ένα 2ο δημοψήφισμα σχετικά με το αν οι Βρετανοί πολίτες συμφωνούν ή όχι με το σχέδιο εξόδου από την ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Κόρμπιν επίσης δεν επιβεβαίωσε ότι το Brexit θα συμβεί σίγουρα τον ερχόμενο Μάρτιο, ούτε ότι θα συμβεί ούτως η άλλως.
Εξάλλου ο Τζέρεμι Κόρμπιν ταξίδεψε σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ και τον Μάρτιν Σελμάιρ. Φεύγοντας από την Βρετανία ο Κόρμπιν δήλωσε ότι θα εργαστεί για να αποφύγει την «εθνική καταστροφή» ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Μακρόν: Καλοδεχούμενη να επιστρέψει η Μεγάλη Βρετανία
Εξάλλου ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα καλωσορίσει την Βρετανία πίσω αν οι ψηφοφόροι της αποφασίσουν σε δεύτερο δημοψήφισμα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Σίγουρα ναι», απάντησε ο Μακρόν, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη στο Bloomberg στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την αλλαγή του κλίματος που έγινε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.
Ερωτηθείς για τον αν έτσι παραιτείται από την προσέλκυση τραπεζιτών του Λονδίνου στο Παρίσι, απάντησε: «Πρόκειται για την ιστορία, όχι για τα εγχώρια συμφέροντα», αν και επέμεινε ότι δεν είναι δική του ευθύνη να αποφασίσει αν η Βρετανία θα διεξάγει νέο δημοψήφισμα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.