Αποκαλυπτικά ήταν όσα συζητήθηκαν στην τελευταία Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν κατά την πρώτη σύσκεψη των Αιρετών με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών την 13ηΣεπτεμβρίου.
Ενώ κλείνει ένας μήνας -βάσει όσων ειπώθηκαν στο ΔΣ-για τα δύο σημαντικότερα εκ των συμφωνηθέντων δεν υπήρχε ουδεμία εξέλιξη.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες:

Α]Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ τις επόμενες ΗΜΕΡΕΣ στην έκδοση Πρόσκλησης από τον «ΦιλόΔημο» για τη χρηματοδότηση μελετών νέων δομών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών”, δήλωνεoncamera ο Αλ.Χαρίτσης την 13η Σεπτεμβρίου. 

Τη δέσμευση υπενθύμισε, στο ΔΣ της Πέμπτης 4/10/2018,ο Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών & Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας &Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ., από την Παράταξη “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”, επισημαίνοντας σχετικά στον Πρόεδρο της Ένωσης:
Στη συνάντηση που κάναμε με τον καινούριο Υπουργό είχε δεσμευτεί ότι ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα βγάλει ειδικό Φιλόδημο για την κατασκευή ολόκληρων παιδικών σταθμών. Έχετε καμία επαφή; Έχετε καμία ενημέρωση; Το είπε 3-4 φορές, την επόμενη εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα...

Από την απάντηση του Γ.Πατούλη προέκυψε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα.  Συγκεκριμένα, ως προς το αν έχει κάποια ενημέρωση απάντησε “όχι”, συμπληρώνοντας“νομίζω ότι όταν θα έρθει εδώ θα μας ανακοινώσει”.

Β]Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με συνεργασία και μάλιστα αυτή η συνεργασία δεν θέλουμε να μένει στα λόγια, αλλά θέλουμε να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό συμφωνήσαμε να υπάρξει μία κοινή ομάδα εργασίας η οποία με συστηματικό τρόπο θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα τα ανοιχτά θέματα”,δήλωνε ο Αλέξης Χαρίτσης την 13η/9/2018.
Αποδεκτή η πρόταση Γ. Πατούλη για σύσταση κοινής επιτροπής αιρετών και στελεχών του ΥΠΕΣ”, διαβάζαμε στο τότε Δ.Τ. του Γ.Πατούλη.

Στη συνεδρίαση προέκυψε ότι για την Επιτροπή δεν είχε γίνει ούτε μισό βήμα.
Την εκκρεμότητα υπογράμμισε ο Γιάννης Τσιάμης, Δ.Σ. Ορχομενού & Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ΚΕΔΕ, από την Παράταξη “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”.
Κατά την επίσκεψή μας στο νέο Υπουργό, μεταξύ άλλων, είπαμε ότι για να διευθετηθούν μερικά πράγματα στον Κλεισθένη, θα κάναμε μία Επιτροπή.  Έχετε ενημέρωση;  Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, είναι πολύ σημαντικό, έχει γίνει κάτι;”, ρώτησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αναφέροντας ενδεικτικά και διατάξεις που χρήζουν προσαρμογής.

Ο Γ. Πατούλης φάνηκε σαν εκείνη τη στιγμή να θυμήθηκε την εκκρεμότητα της Επιτροπής, καθώς -αμέσως μετά την επισήμανση του Γ.Τσιάμη- πρότεινε τρόπο ορισμού εκπροσώπων για την Επιτροπή.  “Έχουμε πει με τον κ.Χαρίτση να συναντηθούμε και εκ νέου να ορίσουμε μερικά πράγματα και βεβαίως θα έρθει και εδώ”, συμπλήρωσε. 

Όπως προκύπτει από όσα συζήτησαν οι Αιρετοί,οι χρονικές έννοιες “πολύ γρήγορα”, “την επόμενη εβδομάδα” και “ημέρες” ερμηνεύονται με...σχετικό τρόπο από την Κυβέρνηση.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι στην ίδια συνεδρίαση ο Γ.Πατούλης ενημέρωσε πως σε επικοινωνία που είχε με το νέο Υπουργό, “ετοιμάζουν”“σε επόμενο συμβούλιο” o ΥΠΕΣ να παρευρεθεί στην ΚΕΔΕ.“Πιθανολογώ στο επόμενο” ήταν η ακριβής ενημέρωσή του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.