Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα την Τρίτη (16/10)

Στη σκιά των διευκρινίσεων του Πάνου Καμμένου για το plan Β στα Βαλκάνια, συνεδριάζει αύριο στις 12 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας επιλέγει καθώς φαίνεται να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δια της θεσμικής οδού και ενώπιον όλων των υπουργών.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και όσα θα ειπωθούν όταν κλείσουν οι πόρτες.
Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι επι τάπητος θα τεθούν θέματα της οικονομίας με αιχμή το σχέδιο του προϋπολογισμού και τη μη περικοπή των συντάξεων.
Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε αλλά δεν είχε εγκρίνει το plan B
Πάντως, ο Πάνος Καμμένος, μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που διαρκούν ακόμη και σήμερα, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δικαιολόγησε τη διαφοροποίησή του στην Ουάσινγκτον με πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό, που του επιτρέπει την... για όσο χρειασθεί κυβερνητική σύμπλευσή του:
«Ο πρωθυπουργός γνώριζε την εναλλακτική πρόταση, το plan B για το Σκοπιανό, αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πρόταση» δήλωσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας με σημασία ότι «με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε σε πλήρη αρμονία, έχουμε μια έντιμη σχέση και ποτέ σε αυτήν δεν μπήκε άλλος παρονομαστής παρά μόνο η καλή βούληση και η πολιτική θέληση».
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του (και μετά τον «αστεϊσμό» περί... «τυφώνα Μάικλ, όχι Πάνος, στις ΗΠΑ»), μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε ο κ. Καμμένος εκεί από υπουργούς και στελέχη, το μόνο που είπε σε σχέση με τις διαφοροποιήσεις του υπουργού Άμυνας ήταν ένα λακωνικό «για τα Σκόπια δεν υπάρχει εναλλακτική λύση...». Τίποτε περισσότερο, επαναλαμβάνοντας, δηλαδή, την αρχική ψύχραιμη αντίδραση «κύκλων» του Μαξίμου όταν ξέσπασε η θύελλα, την ώρα που είχε ξεσηκωθεί σχεδόν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιπολίτευση: Στημένη η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου
Πάντως, κατά τις εκτιμήσεις κύκλων της αντιπολίτευσης, της αξιωματικής κυρίως αλλά και των άλλων κομμάτων (χαρακτηριστικά περί «συμπαιγνίας Τσίπρα-Καμμένου» μίλησε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος), καθώς επίσης και πολιτικών παρατηρητών, η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ ήταν σε πλήρη συνεννόησή του με τον κ. Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.