Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός που μισούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν οι ευρωπαίοι

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, η πιο πρόσφατη υποψηφιότητα των τελευταίων ημερών που κλειδώνει είναι αυτή του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στον κ. Μουζάλα έχει γίνει ήδη «κρούση» από τα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου.
Ο πρώην υπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά την εν λόγω πρόταση και όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα θα δείξει, αν και εφόσον το αποφασίσει, να διεκδικήσει έδρα στις Βρυξέλλες. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μουζάλας αντικαταστάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τον νυν υπουργό Δημήτρη Βίτσα. Παρά την κυβερνητική στήριξη, οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και οι καλύτερες και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε δεχτεί σκληρή κριτική από στελέχη της Κουμουνδούρου για τις πολιτικές του στο μεταναστευτικό και την κατάσταση στη Μόρια.
Παπαδημούλης, Κουρουμπλής, Κατρούγκαλος και...Κονιόρδου
Στη «μάχη» του σταυρού είναι δεδομένο ότι θα ριχτεί ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως και ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Πολύ σοβαρά εξετάζει την πρόταση για την ευρωβουλή –μετά την απομάκρυνσή του από το Ναυτιλίας- ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αυτό το διάστημα και σε πρώτη φάση αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι πρότινος ο κ. Κουρουμπλής κατέβαινε υποψήφιος στη Β’ Αθήνας.
Με την ευρωβουλή «φλερτάρει»  και ο νυν αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος διατέλεσε ευρωβουλευτής μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 (οπότε και έγινε υπουργός Διοικητικής  Ανασυγκρότησης, στέλνοντας αμέσως μετά στην ευρωβουλή το Στέλιο Κούλογλου).
Απάντηση, τέλος, εκκρεμεί και από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την υποψηφιότητα της οποίας αποκάλυψε πρώτο το iefimerida.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.