Για τα σφάλματα που έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω των «εμπλοκών» που προέκυπταν από το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν την ιδιοκτησία του προγράμματος, μίλησε από το Μπαλί της Ινδονησίας η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Μιλώντας σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας με θέμα την παγκόσμια οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το εάν έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως είπε, πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες είχαμε πρόγραμμα, όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πορτογαλία. «Ναι έγιναν λάθη. Ειδικά στο αρχικό πρόγραμμα. Εμείς παραδεχθήκαμε πως υπήρχαν λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές. Το είπε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος μας Ολιβιέ Μπλανσάρ», σημείωσε σχετικά.
Η Κριστίν Λαγκάρντ στάθηκε και στο ζήτημα της ιδιοκτησίας του ελληνικού προγράμματος. «Η Ελλάδα ήταν πάντα πιο περίπλοκη περίπτωση. Οι άλλες χώρες είχαν την ιδιοκτησία των προγραμμάτων. Στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος έπρεπε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σχετικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.