Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλαν Αιρετοί της Ανατολικής Αττικής,επισημαίνοντας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που φέρει η άμεση εκκίνηση του έργου επέκτασης της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηρόδρομου προς το Λαύριο και τη Ραφήνα. 

Συγκεκριμένα, η Επιστολή, που παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS, υπογράφεται από εννέα Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ και τους Διευθύνοντες Συμβούλους των Οργανισμών Λιμένων Λαυρίου και Ραφήνας.

Στο κείμενό της επισημαίνεται ότι η επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηρόδρομου στο Λαύριο και τη Ραφήνα είναι σημαντικήκαι κρίσιμη, δεδομένου ότι προκύπτουν άμεσα οφέλη, τα οποία περιγράφουν αναλυτικά.
Η τυχόν καθυστέρηση της άμεσης έναρξης κατασκευής συνιστά, όπως αναφέρουν,υπονομευτική πράξη της ανάπτυξης της Χώρας και του οικονομικού μέλλοντος της Ανατολικής Αττικής και, ως εκ τούτου,τους βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Η μη διασφάλιση της άμεσης εκκίνησης του έργου, ουσιαστικά το παραπέμπει για άλλη μια φορά στις καλένδες, κάτι που δεν είναι δυνατόν πλέον να αποδεχθούν, σημειώνουν.
Οι Αιρετοί διατυπώνουν το αίτημα να ενταθεί και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, εντατικοποιώντας και ολοκληρώνοντας τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παραχωρησιούχο, προκειμένου να εκκινήσει άμεσα το έργο και να προκύψουν τα αντίστοιχα οφέλη.

Η Επιστολή, επιπλέον του Πρωθυπουργού, αποστέλλεται και στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ενώ κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, σε 4 Υπουργούς, στην Περιφερειάρχη Αττικής και στα κοινοβουλευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.