Σχετική εικόνα
Την αναθεώρηση όλων των άρθρων που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτείνει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης σημειώνοντας ότι με αυτόν τρόπο οι πολίτες θα μπορέσουν στις επικείμενες εκλογές να επιλέξουν την κατεύθυνση των αλλαγών.

«Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη» σημειώνει η ΝΔ και ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό γιατί όπως αναφέρει αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: 

«Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών, με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή. Μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.