Δημήτρης Πέτροβιτς (Φωτογραφία: paratiritis-news)

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.
Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Πέτροβιτς διευκρινίζει πως η απόφασή του να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού «αποτελεί προσωπική επιλογή αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας».
«Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας. Στην καθημερινή μας πορεία ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές του, οι θέσεις, η στάση και οι πρακτικές του. Το επόμενο βήμα ως υποψήφιος περιφερειάρχης έχει στόχο να επαναφέρουμε την Περιφέρειά μας σε τροχιά ανάπτυξης» αναφέρει ο κ. Πέτροβιτς.
Ως προς την επιλογή του χρόνου γνωστοποίησης της υποψηφιότητάς του σημειώνει πως «… γίνεται σήμερα, καθώς το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση», όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναφορικά με τη συγκρότηση του συνδυασμού εξηγεί πως «θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά. Ήδη, άξιοι και ικανοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, πλαισιώνουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία».
«Η αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μας. Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική θέση και η αξιοσύνη των ανθρώπων που κατοικούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πλέον, δεν μένουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας… Με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση και να πάμε μπροστά, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τον τόπο και τα παιδιά μας», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.