Το έργο του Ντάριο Φο «Ο Τζόαν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής»

Με αφετηρία τις περιπέτειες του Τζόαν Παντάν οι Ginger Creepers επιστρέφουν για να παρουσιάσουν τη νέα τους θεατρική παράσταση που βασίζεται πάνω στο ανατρεπτικό κείμενο του Ντάριο Φο.
Ωστόσο συνδυάζεται και με τη δική τους οπτική, όπου η προσωπική διαδικασία αναζήτησης αποτελεί κύριο μέρος του αποτελέσματος. 
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε ένα νοητό και πολύπλευρο ταξίδι προσωπικής αναζήτησης που μπορεί να είναι από την Ισπανία προς τον Νέο Κόσμο, από την σημερινή κοινωνία προς την Αμερική των Ινδιάνων, ή από ένα άτομο προς ένα άλλο. Έτσι, μέσα από το καυστικό χιούμορ του νομπελίστα συγγραφέα, οι Ginger Creepers δημιουργούν ταυτόχρονα ένα σύστημα προσωπικών και οικουμενικών αποικιών.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε ένα νοητό και πολύπλευρο ταξίδι προσωπικής αναζήτησης Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε ένα νοητό και πολύπλευρο ταξίδι προσωπικής αναζήτησης
Στο έργο του Ντάριο Φο «Ο Τζόαν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής» ο ομώνυμος ήρωας είναι ένας κατεργάρης νεαρός, ο οποίος κρύβεται σε ένα καράβι στο τελευταίο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου για την Αμερική, προκειμένου να γλιτώσει από την Ιερά Εξέταση. Αφού φτάσει στον Νέο Κόσμο, περνάει από πολυάριθμες περιπέτειες, ώσπου καταλήγει να γοητεύεται από την κουλτούρα των ιθαγενών Ινδιάνων και εν τέλει να γίνεται μέλος τους.
Η παράσταση περιλαμβάνει τρία μέρη ξεκινώντας από το ισόγειο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον όπου ο γκρουμ/Τζόαν Παντάν αφηγείται στους θεατές ιστορίες από την Ομόνοια και το Μπάγκειον.
Η ξενάγηση συνεχίζεται σε χώρους του ξενοδοχείου. Και καταλήγουμε στην κυρίως παράσταση, στο αίθριο, σε ένα live ντοκιμαντέρ, το ντοκιμαντέρ του Τζόαν Παντάν.
Ο ήρωας είναι ένας κατεργάρης νεαρός, ο οποίος κρύβεται σε ένα καράβι στο τελευταίο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου για την Αμερική, προκειμένου να γλιτώσει από την Ιερά ΕξέτασηΟ ήρωας είναι ένας κατεργάρης νεαρός, ο οποίος κρύβεται σε ένα καράβι στο τελευταίο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου για την Αμερική, προκειμένου να γλιτώσει από την Ιερά Εξέταση
Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: Lila Nova
Σχεδιασμός Ήχου: Βύρων Κατρίτσης
Τραγούδι Παράστασης: Blaine L. Reininger (Tuxedomoon)
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργκαλιάς
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου (για 10 παραστάσεις)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη στις 21.00 /  Τιμές εισιτηρίων: Προτεινόμενη Εθελοντική Συνεισφορά: 10 ευρω

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέρωνο: 694 7079356 /  Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.