Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Φόρους συνολικού ύψους 10,3 δις ευρώ καλούνται να πληρώσουν από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Οι φορολογούμενοι πρέπει σήμερα να καλύψουν σήμερα μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις , συνολικού ύψους περίπου 4,8 δις ευρώ, για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ από αύριο 1 Δεκεμβρίου, ξεκινάει ένας νέος γύρος φόρων που θα φτάσει τα 5,5 δις ευρώ.
Με λίγα λόγια, μέσα στον Δεκέμβριο το ύψος των φόρων που πρέπει να εξοφληθούν είναι ίσο με την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος!
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία καταχώρισης των ακινήτων που μισθώνονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb στο ειδικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Σήμερα 30 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθούν:
- Η 3η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, που υπολογίζεται σε περίπου 1,25 δισ. ευρώ. Για φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής της 2ης δόσης του φόρου.
- Η 5η και προτελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που η φορολογική δήλωσή τους υποβλήθηκε μετά τις 27 Ιουνίου, η δόση αυτή είναι η 4η (και προτελευταία).
- Η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους περίπου 618 εκατ. ευρώ.
- Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για όσες εταιρίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία (κυρίως Α.Ε.).
- Οι δόσεις των ρυθμίσεων οφειλών προς την εφορία.
Οι φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου
- Την 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους περίπου 616 εκατ. ευρώ.
- Τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2019, τα οποία επιβαρύνουν πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογουμένους με το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.
- Την 6η (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που η φορολογική δήλωσή τους υποβλήθηκε μετά τις 27 Ιουνίου, η δόση αυτή θα είναι η 5η και τελευταία.
- Την 3η (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
- Τον ΦΠΑ για όσες εταιρίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία (κυρίως Α.Ε.).
- Τις δόσεις των ρυθμίσεων οφειλών προς την εφορία.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.