Αποτέλεσμα εικόνας για Τράβηξε ένα βίντεο από την Αθήνα με το κινητό σου και στείλε το στο Μουσείο Μπενάκη
Η Ακρόπολη με τα Αναφιώτικα. Tα μνημεία και οι πολυκατοικίες, τα νεοκλασικά και ο μοντερνισμός. Οι γειτονιές της Αθήνας, οι δρόμοι, οι πλατείες.
Τράβηξε ένα βίντεο με οποιοδήποτε κινητό από την Αθήνα, που δεν θα ξεπερνά το ένα λεπτό σε διάρκεια, χωρίς ήχο, σε κάθετο πλάνο.
Αυτός είναι ο διαγωνισμός που πραγματοποιεί το Μουσείο Μπενάκη και  η προθεσμία υποβολής συμμετοχών, για όσους ενδιαφέρονται, είναι η Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.
Τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με τίτλο «Ένα λεπτό Αθήνα» διοργανώνουν τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής (ΑΝΑ) του Μουσείου Μπενάκη και τα επιλεγμένα βίντεο θα προβληθούν στο πλαίσιο ημερίδας & έκθεσης, το Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.
«Το ζητούμενο είναι η άποψή σας για την Αθήνα σήμερα, και συγκεκριμένα η ματιά σας στην αρχιτεκτονική της υπόσταση μέσα από κινούμενες εικόνες που θα αναδείξουν λεπτομέρειες γύρω από ένα θέμα (κτίρια, πλατείες, μνημεία, εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, το παραλιακό μέτωπο, το κέντρο κλπ) που σας αφορά και πιστεύετε πως αξίζει να εστιάσετε πάνω του, με όποιον τρόπο εσείς νομίζετε» αναφέρει το Μουσείο Μπενάκη.
Μετά το ενδιαφέρον που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες για το διαγωνισμό "Ενα Λεπτό Αθήνα", παρατείνεται η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως 15 ΝοεμβρίουΜετά το ενδιαφέρον που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες για το διαγωνισμό "Ενα Λεπτό Αθήνα", παρατείνεται η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως 15 Νοεμβρίου
Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή δύο αρχιτεκτόνων, τις Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη, δύο σκηνοθετών, τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και Σύλλα Τζουμέρκα, και τον επιμελητή της εκδήλωσης, τον κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο. Στόχος είναι να προβληθούν τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο ημερίδας και έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.