Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα από το 2010 έως σήμερα έφερε στην επιφάνεια και ένα άλλο πρόβλημα πολύ σοβαρό που είναι το δημογραφικό.

Μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» Εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, θα αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ανθρώπων.
Την περίοδο 2011-2016, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 115.479 άτομα. Η μικρή αύξηση των γεννήσεων (κατά 1.051 παιδιά), που καταγράφηκε το 2016 οφείλεται κατά 77% σε γεννήσεις από γυναίκες πρόσφυγες-παράτυπους μετανάστες, που ίσως δεν θα μείνουν στην Ελλάδα. Σε έξι χρόνια, δε, χάθηκαν πολύ περισσότερα άτομα από τις γεννήσεις ενός έτους. Έως το 2010, οι άνθρωποι που έρχονταν στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από εκείνους που την εγκατέλειπαν. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα (2018) η χώρα, εκτός από την υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, οφείλεται στο φαινόμενο της «αρνητικής μετανάστευσης», γεγονός που έχει ως συνέπεια τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού, κάθε χρόνο, σε απόλυτο αριθμό.
Επιπλέον την ίδια περίοδο 2011-2017 ο πληθυσμός ηλικίας 20-44 μειώθηκε κατά 680.000 διότι τα Ελληνόπουλα αυτά μετανάστευσαν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη με αποτέλεσμα και να λείπουν από τη χώρα, αλλά και θα δημιουργήσουν ή έχουν δημιουργήσει οικογένειες σε άλλα κράτη.
Αποτέλεσμα εικόνας για καουκησΔυστυχώς το δημογραφικό πρόβλημα θα επιδεινωθεί: Η εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων, η γήρανση του πληθυσμού και η εκτόξευση της αποδημίας θα καταλήξουν σε μεγάλη συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας και σε αύξηση της αναλογίας των ηλικιωμένων. Θα αυξάνεται ο πληθυσμός άνω των 65 ετών σε βάρος των ηλικιών 0-14 και θα μας κατακλύσουν οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες που η Κυβέρνηση τους βάφτισε νεοεισερχόμενο πληθυσμό, οι οποίοι γεννούν περισσότερο από τις Ελληνίδες και έτσι θα αλλάξουν την πληθυσμιακή κατανομή της χώρας και σε περιοχές όπου θα επικρατήσει έντονα το φαινόμενο του ισλαμισμού θα αποκτήσουν δικαιώματα εις βάρος των Ελλήνων.
Δυστυχώς ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το είχε δει το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό τότε σε περιοχές της Μακεδονίας και περισσότερο της Θράκης ενίσχυσε οικονομικά τις οικογένειες που ήθελαν και μπορούσαν να κάνουν τρία ή τέσσερα παιδιά. Και η Κυβέρνηση Κ.Καραμανλή όταν ανέλαβε επανέφερε τα επιδόματα στις τρίτεκνες οικογένειες που είχε κόψει η Κυβέρνηση Σημίτη και διευκόλυνε τους τρίτεκνους και πολύτεκνους για άμεση μεταγραφή των παιδιών τους που σπούδαζαν στα ΤΕΙ και ΑΕΙ στο τόπο που έμεναν οι γονείς τους και αδασμολόγητα αυτοκίνητα για τους τρίτεκνους κ.α.
Αυτά όλα όμως μετά καταργήθηκαν, από την επόμενη Κυβέρνηση, ήρθε και η κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα κτύπησε κόκκινο!!!
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να έρθει μια κυβέρνηση που αγαπάει, σέβεται και ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους Έλληνες να σταματήσει αυτή τη κατάρρευση, να αναδιοργανώσει την οικονομία, να δημιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μπορέσει με μια δέσμη γενναίων κινήτρων να ενισχύσει την γονιμότητα και τον περιορισμό της αποδημίας. Πρέπει, δε, για άλλη μια φορά να γίνει κατανοητό ότι η χρησιμοποίηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων για τη βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε ΕΘΝΙΚΗ και δημογραφική αλλοίωση.
Μπάμπης Καούκης
Επικεφαλής Αξ/κής Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου
Γ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.