Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζη
Η αγορά “διψάει” για ρευστότητα λόγω της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναγκαία κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν να επιστραφούν στην Ευρώπη, τονίζει η Φ. Αραμπατζή.
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, κινδυνεύουν να χαθούν από την “ράθυμη” Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠΑ “μαλώνει” τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ!» .
Πλήρης δήλωση
«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας προς την Κυβέρνηση  για την προβληματική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων τόσο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 όσο κυρίως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ), η κατάσταση παραμένει απελπιστική.
Στην επιστολή – άδειασμα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Π. Κορκολή, προς τον ομόλογό του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χ. Κασσίμη, επιβεβαιώνονται οι  προειδοποιήσεις μας, καθώς κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για  ορατή απώλεια πολύτιμων κοινοτικών πόρων από το ΕΠΑΛΘ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “…Δεδομένης της χρονικής στιγμής, είναι αντιληπτό πως ο στόχος των 33 εκ. ευρώ ΕΣ έως το τέλος του έτους εξακολουθεί να είναι επισφαλής, με την επικινδυνότητα να αυξάνεται περαιτέρω σε ό,τι αφορά την έγκαιρη καταχώρηση δαπανών έως το τέλος του έτους…”.
Ουσιαστικά ο κ. Κορκολής προειδοποιεί – για μια ακόμη φορά – πως αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν τρέξει, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει, μέσα από τα χέρια της, κοινοτικά κονδύλια (ΕΣ) ύψους 15 εκ. ευρώ από τα 33 συνολικά εκατομμύρια Κοινοτικής Συμμετοχής, που είναι και ο ελάχιστος στόχος απορρόφησης!
Είναι λυπηρό, αλλά το σύνολο των απορροφήσεων του ΕΠΑΛΘ, ενός από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας μας, που εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας και απασχολεί σημαντικό αριθμό ατόμων παράκτιων περιοχών, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής μεγάλων παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, μετά βίας αγγίζει το 5%. Και αυτό συμβαίνει τρία χρόνια, μετά, την καθυστερημένη έγκριση του προγράμματος που και γι’ αυτό την   αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Επίσης, ενδεικτικό της κυβερνητικής ανικανότητας είναι ότι 388.777.914 εκ. ευρώ για το σύνολο της Προγραμματικής Περιόδου, εξακολουθούν να λιμνάζουν. Και αυτό τη στιγμή που κατά την τελευταία δεκαπενταετία οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν μεταβάλει τη δομή της βιοποικιλότητας, ενώ ταυτόχρονα υπολείπεται η ολοκλήρωση της παραλαβής των αλιευτικών δεδομένων που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαχείριση των θαλασσών μας.
Την ώρα, λοιπόν, που η αγορά “διψάει” για ρευστότητα λόγω της ανεπάρκειας, της ανικανότητας και των καθυστερήσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγκαία κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν να επιστραφούν στην Ευρώπη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.