Αποτέλεσμα εικόνας για δεπα

Για βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες κάνει λόγο η ΝΔ αναφερόμενη στην άσκηση ποινικής δίωξης που ασκήθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου.
Ο Θεόδωρος Κιτσάκος σε συνέντευξη Τϋπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, υποστήριξε ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν για τους χειρισμούς και τις ενέργειες του.
Κατόπιν αυτών, η ΝΔ επανήλθε στην υπόθεση.
Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι βαρυσήμαντες σημερινές αποκαλύψεις του κ. Κιτσάκου ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν για τους χειρισμούς και τις ενέργειες του, οι οποίες ήδη ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα και αναδεικνύουν τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες».
«Οι αναφερόμενοι υπουργοί δεν μπορούν να κρύβονται και οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για όσα καταγγέλλει ο κ. Κιτσάκος» αναφέρει η ΝΔ «για το αν, δηλαδή, γνώριζαν για την προσπάθεια παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της ELFE έναντι διαγραφής του χρέους της προς τη ΔΕΠΑ, καθώς επίσης για ποιο λόγο επέτρεψαν την εκτόξευση του χρέους της ELFE στη ΔΕΠΑ, ζημιώνοντας τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».
Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει επίσης πως θα αναδείξει την υπόθεση και «μαζί με όλους τους πολίτες θα απαιτήσει την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται».
Σταθάκης: Δεν προχώρησαν οι σχεδιασμοί Κιτσάκου
Απαντώντας στη ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τονίζει ότι οι σχεδιασμοί Κιτσάκου δεν προχώρησαν καθώς δεν είχαν την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας. Σημειώνει δε με νόημα πως η θητεία Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ κρίθηκε με την αντικατάστασή του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.