Ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού θέλοντας να ενισχύσει την πολιτισμική καλλιέργεια των νέων σχολικής ηλικίας και να προωθήσει το ολυμπιακό ιδεώδες και τον αθλητισμό, προχώρησε, στις 8 Νοεμβρίου 2018, σε υπογραφή Συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της Συνεργασίας, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος ανέφερε: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτή τη συνεργασία, όλους όσοι συμμετέχουν. Βλέποντας την ομάδα των ολυμπιονικών μας, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς μου φίλους. Έχω μεγαλώσει μαζί τους, παρακολουθώντας τον αγώνα τους και όλες τις διακρίσεις τους. Έχουν υψηλότατο ήθος και πολύ σημαντικές προσωπικότητες, γιατί δεν αρκεί να είναι κανείς πρωταθλητής ή ολυμπιονίκης. Ο τίτλος δεν κάνει τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κάνει τον τίτλο και όλα αυτοί οι διακεκριμένοι αθλητές, το πιστοποιούν αυτό. Η νεολαία της πόλη μας είναι πολλαπλά κερδισμένη από τη συνεργασία αυτή”.
 


Η κα Σταυρούλα Κοζομπόλη πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών και Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, τόνισε “Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό. Εκπροσωπώντας, όλους τους ολυμπιονίκες, θεωρούμε χρέος μας, να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, ότι έχουμε μάθει, τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και στο ήθος, στον χαρακτήρα και στα εφόδια που πρέπει να πάρουν τα παιδιά”.
 

Ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας είπε “από την αρχή αισθανθήκαμε ότι οι άνθρωποι που ανέλαβαν εκ μέρους σας, την υλοποίηση του έργου, ήταν ενθουσιώδεις και θεωρούμε ότι η επιτυχία του προγράμματος είναι εξασφαλισμένη. Είναι σημαντικό να ανοιγόμαστε στην τοπική κοινωνία. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από τις πολύ νεαρές ηλικίες και μετά να προχωρήσουμε μέχρι τα παιδιά του γυμνασίου. Ο αθλητισμός είναι στάση ζωής αναντίρρητα, ωστόσο στάση ζωής είναι και η κουλτούρα των παιδιών σε σχέση με την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την αποδοχή της διαφορετικότητας ή με την κουλτούρα διαλόγου. Στόχος μας είναι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία μιας πολιτισμικής αντίληψης και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε αυτό, σε επίπεδο δήμων και ειδικά του δικού σας που έχει τέτοια δυναμική”.
 
Στην Υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας παραβρέθηκαν:
 
Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κωνσταντίνος Φίλης, η Υποδιεθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη, η Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Σταυρούλα Κοζομπόλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βαγγέλης Νικοθόδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος κα Ειρήνη Στελλάκη, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Κατσαγώνης, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφάιρισης και Α' Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Εύη Μωραϊτίδου, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Αγγελική Καραπατάκη και η Χαλκινή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βιργινία Κραβαριώτη, η Διευθύντρια Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Ελένη Καρβέλη, ο Προϊστάμενος  Αθλητισμού κ. Βασίλης Λανές, η Προϊσταμένη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Δέσποινα Δεσύπρη.
 
Η Συνεργασία αυτή, αφορά, μεταξύ άλλων, στην
- υλοποίηση κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την προώθηση των αρχών και των αξιών του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους και του ευ αγωνίζεσθαι.
- στήριξη έργων που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και γενικότερα, τον πολιτισμό
- διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής Αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς
- προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης στο χώρο του αθλητισμού
- ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού, σε θέματα αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
 
Σημειώνουμε ότι στα πλαίσια της αγαστής αυτής συμφωνίας, από 14 Νοεμβρίου 2018 μέχρι 15 Μαίου 2019, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επίσκεψης τεσσάρων Ελλήνων Ολυμπιονικών σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, με συχνότητα δύο Δημοτικά τον μήνα. Κατά τη διάρκεια των 2 ωρών που θα βρίσκονται οι Ολυμπιονίκες στα σχολεία θα πραγματοποιούνται ομιλίες σχετικά με ολυμπιακό ιδεώδες, καθώς και επίδειξη του αθλήματος του εκάστοτε Ολυμπιονίκη.
 
Η Δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Βαγγέλη Νικοθόδη και της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.