Περισσότερα από 900 κιλά καπάκια, παρέδωσε ο Δήμος Διονύσου στον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑμΕΑ ‘’Αγάπη για Ζωή’’ σε συνέχεια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του συλλόγου, με σκοπό τη στήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Με τη μεγάλη ανταπόκριση και τη συγκινητική προσφορά δημοτών, μαθητών και συλλόγων συγκεντρώθηκαν ξανά χιλιάδες πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι και απορρυπαντικά. Τα καπάκια παραδόθηκαν παρουσία της δημοτικής συμβούλου κας Μαρίας Τσαμπαρλή και με την πολύτιμη βοήθεια εργαζομένων του Δήμου, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο όπου πραγματοποιήθηκε το ζύγισμα. Στο πλαίσιο της δράσης έχουν δοθεί ήδη τρία αμαξίδια και με την επόμενη παράδοση καπακιών  θα δοθεί και τέταρτο.
Η εκστρατεία έχει διπλό σκοπό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό. Αφενός να γίνει αντιληπτό πως όλα τα  υλικά που καθημερινά απορρίπτονται έχουν οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος και αφετέρου να ενισχυθούν φορείς που στηρίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμβάλλουν σε αυτή τη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης και σημειώνει:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή και τη στήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας από τους συμπολίτες μας, τους μαθητές μας, τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους! Είναι μία προσπάθεια που συνδυάζει την υποστήριξη της ανακύκλωσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τον εθελοντισμό, την  ανθρωπιά και την κοινωνική προσφορά. Θέλω να εκφράσω, τις ευχαριστίες μου στον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑμΕΑ ‘’Αγάπη για Ζωή’’ που μας δίνει την ευκαιρία, να μετουσιώσουμε την κοινωνική ευαισθησία, σε έμπρακτη βοήθεια προς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μάς έχουν ανάγκη».
Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει πως η εκστρατεία συνεχίζεται με σύνθημα «Ακόμα και ένα καπάκι τη φορά, μπορεί να κάνει τη διαφορά, για την ανακύκλωση και την αλληλεγγύη» και όσοι συλλέγουν καπάκια μπορούν να τα παραδίδουν στα δημοτικά καταστήματα, στο ΚΕΠ Αγ. Στεφάνου (Κοιμ. Θεοτόκου 26 - 28)  και στο Δημαρχείο (Λεωφ. Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. Διάκου 1).




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.