Αποτέλεσμα εικόνας για εασ
Απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων που αφορούν στη διοίκηση της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ», ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Οι ενέργειες της διορισμένης από τη σημερινή κυβέρνηση, διοίκησης, οδηγούν την εταιρεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση με συνέπεια το κλείσιμό της, αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ. Παράλληλα, καλούν τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Παναγιώτη Ρήγα να ενημερώσουν τη Βουλή ποιοι είναι οι λόγοι που παραιτήθηκε η οικονομική ελέγκτρια του υπουργείου Οικονομικών και τρία μέλη του ΔΣ, με καταγγελίες για μεθοδεύσεις και ατασθαλίες της διοίκησης.
Η ΝΔ κάνει λόγο για σκανδαλώδη συνεργασία της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» με ιδιωτική εταιρεία για την παραχώρηση κερδοφόρας δραστηριότητας όπως είναι η καταστροφή πυρομαχικών και ναρκών. Επίσης οι βουλευτές επικαλούνται καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γίνεται κομματική διαχείριση στον τομέα των προσλήψεων και των απολύσεων αλλά και στο σκέλος των αποδοχών. Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ειδικότερα ότι έχει παραβιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΑΣ ΑΒΕΕ, έχει παρακαμφθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και έχει εμποδιστεί η διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου.
Οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ασφυκτικής στενότητας και ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, πως θα αντιμετωπίσουν τον πενιχρό κύκλο εργασιών και τον κίνδυνο απώλειας συμβολαίων. Καλούνται επίσης να καταθέσουν πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ, την έγγραφη παραίτηση της ελέγκτριας του υπουργείου Οικονομικών και μαζί το μνημόνιο συνεργασίας για την καταστροφή πυρομαχικών με ιδιωτική εταιρεία.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.