Αποτέλεσμα εικόνας για The Τimes: Η Βρετανία τα βρήκε με την ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Συμφωνία με την ΕΕ που εξασφαλίσει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit έκλεισε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, γράφει η εφημερίδα The Times.
Οι βρετανοί διαπραγματευτές έκλεισαν μια καταρχήν συμφωνία με τους ευρωπαίους ομολόγους τους που καλύπτει όλες τις διαστάσεις της μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων, εξηγεί η εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές και εκτιμά ότι ενδέχεται να είναι ενόψει μια συνολική συμφωνία για το διαζύγιο.
Μια ένδειξη ότι είναι κοντά στην οριστικοποίησή της μια ευρύτερη συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, είναι η επιστολή που απηύθυνε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit,  στην οποία τονίζει πως αναμένει η κυβέρνηση να την έχει στα χέρια της μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το «τέλος» της διαπραγματευτικής διαδικασίας «είναι ορατό», υποστήριξε ο Ράαμπ στην επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου αυξήθηκε έως και κατά 0,5% στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος μετά το δημοσίευμα αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.