Αποτέλεσμα εικόνας για elliniko
Εκπρόθεσμη Τροπολογία, που ψηφίζεται σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, επιφέρει σειρά τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.
Οι ρυθμίσεις - που υπογράφονται από τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σταθάκη, Παπανάτσιου και Φάμελλο - αφορούν το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιώνστο χώρο.

Πριν τις νομοθετήσουν, τις έθεσαν υπόψη της Ανώνυμης Εταιρείας “LamdaDevelopment” και έλαβαν την έγγραφη συναίνεσή της, όπως αναγράφεται στην Αιτιολογική Έκθεση.

Στόχος της Τροπολογίας είναι η προσαρμογή των σχετικών με τις άδειες δόμησης διατάξεων του θεσμικού πλαισίου της επένδυσης του Ελληνικού (ν.4062/2012) προς το νέο καθεστώς οικοδομικής αδειοδότησης που έχει εισαχθεί με το ν.4495/2017, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα ερμηνευτικά ζητήματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών. 
Παράλληλα, επέρχεται προσαρμογή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων του ίδιου νόμου.

Ενδεικτικά, θεσπίζεται ότι εγκρίνονται με τις οριζόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία. 
Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του χώρου, όπου απαιτείται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.