Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε, κατ' αρχάς, πολλούς «παλιούς καλούς φίλους» και για το γεγονός ότι επί χρόνια τον εκλέγουν βουλευτή της Β' Αθηνών. «Στην καρδιά μου ήμουν και θα είμαι πάντα βουλευτής Β Αθηνών, βουλευτής της δυτικής Αθήνας, και σας ανακοινώνω οτι προσωπικά θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου του δυτικού τομέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
«Χρειαζεται συστράτευση για να διώξουμε τη χειρότερη κυβερνηση που γνώρισε ποτε ο τόπος.Εκλογες θα εχουμε απανωτές το 2019, εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Δεν ξέρουμε ποτε θα γίνουν εθνικές εκλογες, ελπίζουμε μια ώρα αρχύτερα και θα ειμαστε σε εγρήγορση. Το βράδυ των εκλογών δεν θα ειναι μόνο η ΝΔ πρωτη δύναμη σε όλη τη χωρα αλλα και ο χάρτης θα βαφτεί σε όλη τη χωρα μπλε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Προανήγγειλε, δε, ότι η ΝΔ θα καταφέρει να κερδίσει και την περιφέρεια Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη «να φύγει το συντομότερο η ανερμάτιστη κυβερνηση». «Οταν προειδοποιήσαμε ότι η συμφωνία των Πρεσπων είναι επιζήμια, μας χαρακτήρισαν ακροδεξιούς. Έμπλεξαν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό και ήρθε τώρα πριν λίγες ώρες ο Ζαεφ και μίλησε για την ανάγκη να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα», είπε και προσέθεσε ότι η ΝΔ θα πει όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «στρατηγική πόρτα-πόρτα», για να πειστούν οι πολίτες, όχι ότι πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας, αλλά ότι η ΝΔ μπορεί να τα καταφέρει. «Είπε σε ομιλια του ο κ. Τσιπρας οτι εγώ θα φέρω το Δ.Ν.Τ. Ποιος; Αυτός που υπουργός του με επιστολη έφερε το Δ.Ν.Τ και υπέγραψε τα μέτρα . Εμείς θα μιλήσουμε για να φέρουμε επενδύσεις, θα μιλήσουμε για αυτούς που χρωστάνε στο δημόσιο, για τις 120 δόσεις, για πρότυπα σχολεία, αλλά θα μιλήσουμε και για την ασφάλεια». 
Νωρίτερα, δε, είχε αναφερθεί στις εικόνες με τις κλούβες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το Μέγαρο Μαξίμου από...διαδηλωτές ΑΜΕΑ με αμαξίδια. «Αυτός ειναι ο υποκριτής Αλέξης Τσιπρας που του εχουν γυρίσει όλοι την πλάτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, τέλος, ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα που θα σταθεί δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, ειδικά στη δυτική Αθήνα. Έκανε λόγο για «ξεκάθαρα διλήμματα», όπως «με την πρόοδο ή με τη συντήρηση;» ή «με τους πολλούς ή με τους κάποιους λίγους πελάτες του συστήματος;». Προσέθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να εξαπατήσει τους πολίτες, τάζοντας προσλήψεις στο δημόσιο, όταν έχε ξεζουμίσει τους πολίτες επί τέσσερα χρόνια. 
«Δεν τρώνε οι Έλληνες άλλο σανό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι οι πολίτες ξέρουν καλά ποιος είναι ο κ. Τσίπρας και θα τον τιμωρήσουν στις εκλογές.