Τον Ιανουάριο θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, αφού προηγουμένως μέσα στο Δεκέμβρη κατατεθεί το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διερευνά τις επιπτώσεις στην αγορά και στην οικονομία, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, που σχεδόν όλες τάσσονται υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «καμία από αυτές τις προτάσεις δεν είναι δεσμευτική για τον υπουργό και την κυβέρνηση» και πρόσθεσε:
«Εντός του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί πρόταση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία μελετά τις επιπτώσεις αύξησης του μισθού στους θεμελιώδεις δείκτες της οικονομίας και τον Ιανουάριο θα λάβουμε την απόφαση. Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη θα λάβω εγώ την απόφαση και θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο».
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι παράλληλα με τις αποφάσεις που αναμένονται για τον κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο και θα εφαρμοστούν χωρίς ηλικιακή διάκριση, νομοθετήθηκε ήδη και θα ισχύσει από τον Ιανουάριο η επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για νέους εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών. «Όσων δουλεύουν ήδη και όσων θα προσληφθούν» διευκρίνισε η υπουργός.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.