Σύνοδο Κορυφής αφιερωμένη στο Brexit που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της σχετικής συμφωνίας. 
«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη», πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τουσκ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ. το λεγόμενο "δίχτυ ασφαλείας" για τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία) αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά», πρόσθεσε.
«Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία, τόνισε.

I have decided to call on (Art. 50) on Thursday. We will not renegotiate the deal, including the backstop, but we are ready to discuss how to facilitate UK ratification. As time is running out, we will also discuss our preparedness for a no-deal scenario.
6,556 people are talking about this

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.